Vieraslaji-tanssiteos herätti ajattelemaan

Viialan Pyryn Show Teamin Loska Dance Group toi lavalle rajoihin, lokeroihin ja maailman kahtiajakautuneisuuteen kantaaottavan nykytanssiteoksen Vieraslaji – tanssiteos muukalaisuudesta. Teos sai ensiesityksensä sunnuntaina 19.2.2023 Toijalan Sampolassa. Esityksen jälkeen iso joukko katsojia kokoontui kahvin ääreen keskustelemaan teoksen herättämistä ajatuksista työryhmän kanssa.

Katsojat nostivat esiin, että teos toi kiinnostavalla tavalla esiin ihmisten välisen rajanvedon, ulkopuolisuuden ja ulkopuolelle sulkemisen teemoja. Esitys kuulemma laittoi miettimään. Erityistä kiitosta saivat teoksen hauskat kohtaukset ja vahvat musiikit.

Koreografi Satu Järvinen kertoi, että hän ei ole antanut teokseen valmiita liikkeitä, vaan liikemateriaali on syntynyt ryhmän improvisaation ja liikekokeilujen kautta. Lisäksi teoksen kaikki lavalle tuodut teemat ja kohtaukset ovat nousseet ryhmän yhteisistä keskusteluista ja tanssijoiden kokemuksista. Esiintyjät olivat rohkeita ilmaisussaan ja teos uskalsi näyttää myös elämää kiiltokuvan kääntöpuolelta.

Yhteinen tanssi kuin perhosen lento – kuin heinä tuulessa, kuin pilvet taivaalla.

Pieni henkäys, lämmin syli. Taipuva, keinuva.

Äitini usvattarien tanssi syyskesän pellolla. Kaunis ja epätodellinen. Rauhallinen, onnellinen.

Minä haluan tämän jatkuvan, mutta kosketettaessa se haihtuu, hajoaa ilmaan ja katoaa.

Tuiren teksti, jonka Elina herätti laulamalla eloon teoksen loppukohtauksessa

Loska Dance Group on inklusiivinen ja paikallisesti orientoitunut nykytanssiryhmä, jonka työskentely perustuu jokaisen oman liikkeen ja kehon ainutlaatuisuudelle. Erilaisuus rikastaa ja antaa avaimia uuden äärelle.

Koreografia: Satu Järvinen

Esiintyjät: Anitta, Elina, Päivi, Sanna-Mari, Tuire

Teoksen äänet ja valot: Henna Maijala

Tuotanto: Viialan Pyryn Show Team

Edellinen
Edellinen

Nuppujen Kohma-teoksen intensiiviharkka

Seuraava
Seuraava

Nuput ja Daisies kisoissa Tampereella